«

»

May 10 2013

Pardus Yazılım Kampı (Yaz 2013)

Pardus YPardusKamp2013azılım Kampı; lisans öğrencilerinin yüksek lisans veya doktora öğrencileri liderliği ve yönetiminde açık kaynaklı kod geliştirecekleri bir yaz programıdır. Kampın temel hedefi; Pardus Projesi kapsamında geliştirilmiş ve yeni geliştirilecek açık kaynaklı yazılım yelpazesinin genişletilmesidir.

Katılımcıların Ankara’ya gelmelerine gerek kalmadan yürütecekleri ve üç ay sürecek Yazılım Kampı süresince her öğrenci bir lider tarafından yönetilecek ve projeyi birlikte geliştireceklerdir. Proje lideri, 2 haftalık aralıklarla ilerleme raporunu ilgili proje sayfasında yayınlayacaktır.

Pardus Yazılım Kampında, her coğrafi bölgeden üç üniversite, her üniversiteden bir proje olacak biçimde toplam 21 projenin gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Toplam 14 kategori altında proje konuları belirlenmiştir. Bazı kategoriler altında proje tanımları ayrıntılı belirtilirken, bazılarında ise proje liderinin bilgi birikimi ve uzmanlık alanına göre dilediği öneriyi yapabilmesi amacıyla esnek bırakılmıştır. Ayrıca, lider adayları bu ana kategoriler haricinde proje önerisi de yapabilirler. Bu öneriler kabul edildiği durumda proje konuları altında yayınlanacaktır. Proje önerisi için parduskamp@pardus.org.tr adresine başvuru yapılabilir.

Proje liderleri, öğrencilerin oylaması sonucunda belirlenecek, her üniversiteden en yüksek oyu alan lider proje konusunu ve birlikte çalışacağı öğrenciyi kendisi belirleyecektir.

Projeler tamamıyla özgün geliştirileceği gibi var olan açık kaynaklı projelere katkı sağlayacak (eklenti, modül, genişletme vb.) biçimde de geliştirilebilir. Bu durumda taban projenin Genel Kamu Lisansı (GPL) veya benzeri açık kaynak kodlu projelerde uygulanan lisans modellerinden birine sahip olması beklenmektedir.

Her bir projede çalışacak lider için 3. 000 TL, öğrenci için 2.000 TL telif ücreti ödenecektir.

Program süreci boyunca bağımsız bir kurul tarafından projeler izlenecek, program sonunda değerlendirme yapılarak ilk üç projeye sürpriz ödüller verilecektir.

Detaylı bilgi için: http://kamp.pardus.org.tr/

Yorumu formunu geç

  1. birdost

    Kesinlikle kaçırılmaması gereken bir proje, bunları fırsat olarak görüp değerlendirmek gerekiyor. Bu arada proje liderlerinden biriyle geçen yaz tanışmıştık kaliteli biriydi , muhtemelen diğerleride öyledir öğrenilecek çok şey var…..

  2. melisam

    Sayenizde artık bende katılmak istiyorum bu kampa verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

  3. hatice

    Yaşasın Linux! Yaşasın Özgür Yazılım!

  4. volkan

    herkese kampta başarılar arkadaşlar

  5. selin

    bu kamp bize çok şey katacak inanıyorum.

  6. trifilex

    Bıktık windows’tan bıktık…

  7. Anonim

    Pardusculerin ne anlama geldiğini anladığımız gün herşey yoluna girecek….. Terör bile

Bir Cevap Yazın

Bad Behavior has blocked 22 access attempts in the last 7 days.