«

»

Eyl 27 2018

Gömülü işletim sistemleri dersi duyurusu

11 Ekim 2018 günü ders 09:00’da başlayacaktır. Derse gelirken sizden beklentilerim aşağıdadır, lütfen hazırlıklı geliniz:

  1. Bilgisayarınız Virtualbox yüklü olarak yanınızda hazır olsun.
  2. https://www.raspberrypi.org/downloads/raspbian/ adresinden Raspbian “Desktop” sürümünü indirin. Bilgisayarınızda hazır bulunsun.
  3. Github hesabı açın. Deneme için bir uygulama deposu(klasörü) oluşturun, birşeyler yükleyin. Bilgisayarınıza git istemci yazılımı kurun. Şu adresten (ve bezerlerinden) faydalanabilirsiniz: https://oytuneren.net/github-kullanimi/
  4. Derste proje yapılacak. Gömülü olabilir, olmayabilir ama mümkünse Linux üzerinde çalışan bir proje yapılacak. İmkanı olanlar Raspberry, Beaglebone, vb. cihazlar kullanabilirler. Eğer yoksa, satın almaya gerek yok, sanal bilgisayarda çalışabiliriz. İlk dersimizde bunu yapacağız. Eğer raspberry tarzında cihaz almak isteyen varsa, ikinci el eski sürümlere bakabilirsiniz, ben hala -tarihi eser- 1 sürümünü kullanıyorum. Derse kadar, yapmak istediğiniz projeler konusunda fikir yürütebilirsiniz. Derse gelirken lütfen aklınızda birkaç proje olsun.
  5. Proje kodlarını ve aşamalarını Github deposu üzerinden takip edeceğiz, not değerlendirmesi de öncelikle buna göre yapılacak. Dersten geçmek için Github hesabı açmak ve depoya kod yüklemek 1. şartımız.

Bir Cevap Yazın

Bad Behavior has blocked 21 access attempts in the last 7 days.