«

»

Kas 22 2018

İleri bilgisayar ağları sınav

Genel Açıklamalar

Packet tracer dosyasını buradan indirebilirsiniz: https://goo.gl/F3CP2s

Açıklamaları dikkatli okuyunuz. Bunlara uyulmaması puan kaybı sebebidir.

Dosyada iki tane uygulama var. İkisini de çalışır hale getireceksiniz. Tüm bilgisayarlara elle IP verdim. Bilgisayarların IP yapılandırmasında hiçbir değişiklik yapılmayacaktır. Bağlantılarda da hiçbir değişiklik yapılmayacaktır. Sadece yönlendirici ve anahtarları yapılandıracaksınız.

İlk Uygulama

Basit bir yönlendirme uygulaması. İki taraftaki bilgisayarın birbirine ping atması için gerekli olan minimum işlemleri yapın.

İkinci Uygulama

1 tane 3560, 3 tane de 2960 anahtar var. Tüm bilgisayarların birbirine ping atması için gerekli yapılandırmaları yapın. Vlan bilgileri şeklin üzerinde not olarak yazıldı. Omurga anahtarında VTP server yapılandırın. 2960’lar da VTP client olsun. Domain ismi herkesin kendi soyadı olsun.

Teslim

Son teslim tarihi; 30 Kasım Cuma günüdür. Hem uygulama hem de kağıt istiyorum.

  • Uygulamaları bana e-posta ile gönderin. E-postanın içerisinde isminizi açık olarak belirtin.
  • İki uygulamada da yaptığınız değişiklikleri bir A4 kağıt ile bana teslim edeceksiniz. Kağıdın üstünde mutlaka adınız, soyadınız, numaranız yazsın. Cihazların tüm yapılandırmasını yazmanızı istemiyorum. Sadece sizin yaptığınız ekleme ve değişiklikleri yazacaksınız. Bilgisayar çıktısı değil, elle yazmanızı istiyorum.

Bir Cevap Yazın

Bad Behavior has blocked 23 access attempts in the last 7 days.