«

»

Oca 27 2017

Raspberry üzerinde 5110 (PCD8544) LCD ekranı

Aliexpress’ten 15 lira civarına satın alınabilen Raspberry için özelleştirilmiş 84×48 piksellik Nokia 5110 ekranını kullandım. Raspberry’ye doğrudan kart şeklinde (shield) takılabiliyor. Adafruit Python kütüphanesi ve WiringPi C kütüphanesi doğrudan cihazı destekliyor.

Konsolda yapılan ilk işlemler şöyle:

Bunlar tamamlandıktan sonra, examples klasöründe gelen birkaç uygulamayı deneyebiliriz. Ancak burada bir düzenleme yapmak gerekebiliyor. Raspberry’nin donanımsal mı yazılımsal olarak mı SPI kullandığına göre, Python dosyalarında ayar yapmak gerekebiliyor. SPI ilk defa kullandığım için detayını bilmiyorum ama examples klasörü içerisindeki animate.py dosyasında Hardware SPI kısmını açıklama haline getirip software SPI kısmını aktif ettim. Bende çalışan animate.py dosyasının ilgili satırları şu şekilde:

SCLK, DIN, DC, RST, CS değişkenlerinin GPIO portlarına karşılık geldiğini biliyorum ama detayı hakkında hiçbir fikrim yok. Hangi port numaraları kullanıldığı bilgisini şuradan aldım: https://www.sunfounder.com/wiki/index.php?title=Raspberry_Pi_5110_Mini_LCD_84*48_PCD8544_Usage. Hazır bulmamış olsaydım çok uğraşırdım muhtemelen.

Bir Cevap Yazın

Bad Behavior has blocked 23 access attempts in the last 7 days.