«

»

May 04 2014

Ağ güvenliği dersi 2. ödev

Herkes birer tane video hazırlayacak. Youtube üzerine yüklenip linki e-posta ile bana gönderilecek.

Son gönderim tarihi: 11.05.2014 Pazar günü.

Düzenleme: Son gönderim tarihi: 14.05.2014 Çarşamba sabah 08.00 zamanına gününe uzatıldı.

Zaman bulamayan arkadaşlar için; 8 Mayıs Perşembe günü ders yapmayacağız. Ders saatinde 4 saat boyunca ödeve çalışabilirler. Ben işyerinde olacağım. Soru sormak ve danışmak isteyenler e-posta ile veya şahsen gelerek ulaşabilirler.

Ödevlerin resmiyete konulabilmesi için, kelime işlemcide hazırlanmış ve PDF biçiminde kaydedilmiş 1-2 sayfalık özetinin ad soyad yazılarak aynı e-postaya ek olarak eklenmesini rica ediyorum. Gerekirse, çıktı alıp bunu vereceğim okula. Ancak asıl puan konusu video. Yazıya çok fazla takılmayın.

Videoda olmazsa olmaz şartlar:

  1. 3 dakikadan az olmayacak.

  2. Tanıtılacak araç (yazılım, donanım, platform, vb.), şu kategorilerden birisine uymak zorundadır:Saldırma, kırma, yetki elde etme, veri toplama, saldırı tespiti, saldırı engelleme, açıklık ve zaafiyet tarama, penetrasyon testi

  3. Tanıtılacak olan aracın kendisi doğrudan güvenlikle ilgili değilse, videoda mutlaka güvenlikle ilgili olan kısmı tanıtılacak.

  4. Antivirüs yazılımları kabul edilmeyecektir.
  5. Araç ücretli/ücretsiz olabilir. Ücretli bir araç tercih edilirse, kısıtlı sürümü de olsa mutlaka videoda çalışması gösterilmelidir.

  6. Linux üzerinde çalışan araçları (BackTrack, SecurityOnion, Kali Linux, vb.) denemek isteyenler VirtualBox ya da VmWare ile deneyebilirler. Ekran görüntüsünü Windows üzerinden kaydetmek daha kolay olabilir.

  7. Videonun başında 5-10 saniye boyunca bir metin editöründe herkes şu verileri ekranda gösterecek: Ad Soyad, Tanıtılan aracın ismi ve sürümü, “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Ağ Güvenliği Dersi Ödevi Mayıs, 2014”

  8. Sonra seçilen aracın tanıtıma başlanacak. Sesli (konuşmalı, müzikli) olup olmaması kişiye özeldir. Konuşmak istemeyenler; mutlaka metinsel açıklamalar koymalıdır.

  9. Aracın baştan sona tüm özelliklerinin tanıtılmasına gerek yok. Genel olarak ne işe yaradığını açıkladıktan, hangi platformlarda çalıştığını belirttikten sonra, bir küçük uygulama ile sadece 1 özelliğinin çalıştırıldığının gösterilmesi yeterlidir.

  10. Videonun boyutu okunaklı mantıklı bir boyut olmalı. Küçük veya yazıları okunmayan videolar kabul edilmeyecektir.

Üstteki maddelerden sadece 1 tanesinin bile yapılmaması, ödevin (2. vizenin) geçersiz olma sebebidir.

Ben böyle bir aracı nereden bulacağım diyenler için, internet’teki birçok web sitesinden güzel bir tanesinin linkini önce veriyorum. Kendilerince en iyi 125 güvenlik aracını toplam 5 sayfa halinde kısa kısa tanıtmışlar:

İsteyenler benzer sayfaları nette araştırıp farklı örnekler de bulabilirler. Mesela

Finalde nasıl bir şey olacağını sonradan açıklayacağım. Muhtemelen bir PDF doküman verip oradan sınav yapacağım.

1 yorum

  1. Van Haber

    Videolu olarak yayınlanmayacakmı

Bir Cevap Yazın

Bad Behavior has blocked 23 access attempts in the last 7 days.