«

»

Kas 18 2019

Gömülü İşletim Sistemleri 2. uygulama

Özet

Raspbian üzerindeki GPIO portları, web üzerinden (başka bir bilgisayardan) yönetilecek. GPIO portları için emülatör, programlama dili olarak Python, web çatısı olarak Flask, veritabanı olarak MysQL veya SqLlite kullanılacak.

Detaylar

1. Aşama

Raspbian üzerinde GPIO emulator kullanılarak GPIO portları programlanacak. İlgili emülatörün adresi şurada: https://roderickvella.wordpress.com/2016/06/28/raspberry-pi-gpio-emulator/

Bu aşamada istenildiği gibi programlama yapılabilir. Ancak mutlaka giriş ve çıkış işlemleri uygulanması gerekmektedir. Ayrıca yine bu aşamada for döngüsü de kullanılmasını istiyorum. Bir düğmeye basıldığında, for döngüsü devreye girip, sırası ile farklı portları aktif edebilir mesela.

2. Aşama

Flask ile veritabanından yazma okuma uygulaması yapılması. Bunu isterseniz Raspbian üzerinde, isterseniz de kendi bilgisayarınızda yapabilirsiniz. Bir veritabanından okunan değerlerin web üzerinden görüntülenmesini istiyorum. Web sayfasından alınan bir değerin de veritabanına kaydedilmesini istiyorum.

3. Aşama

Raspbian üzerinde hem flask hem de GPIO emülatörünün bir arada çalıştırılması. Bu aşamada, Raspbian üzerinde çalıştırılan Python Flask web sitesine uzaktan web üzerinden bağlanılacak. Web üzerinden tıklanan işlemler, GPIO emülatör modülü üzerinde ışıklı olarak görülecektir. Diğer taraftan; emülatör üzerinde tıklanan düğmeler de web sitesi üzerinde etkileşim oluşturacaktır.

Bu aşama için faydalanılabilecek kaynaklar şu şekilde olabilir:

Bir Cevap Yazın

Bad Behavior has blocked 25 access attempts in the last 7 days.