«

»

Oca 11 2019

İleri bilgisayar ağları final değerlendirme

Her soru için dilbilgisine çok özenmeden yazdığım yorumlar aşağıdadır. Aslında kendime yazmıştım bu notları ama öğrencilerin kendisini görmesi açısından paylaşmak istedim. Bütünlemeye girecek olan arkadaşlara da faydası olacaktır.

  1. soru 2. soru 3. soru 4. soru
Ayşe Tamam VTP yapamamış, Access vlan’lar hatalı, omurgada trunk ve access portlar yok. İp helper yok. Yarım. Kenar anahtarda bir şey yok.
Betül Router ip’lerine PC ip’leri verilmiş. Alt ağ maskeleri hatalı. Dhcp ve ip-helper hiç yok. Kenar anahtar hiç yok. alt ağ maskeleri hatalı. Access portlar hatalı. İp default gateway olmamış. Hiçe yakın bu soru. hiç olmamış.
Buse Tamam VTP olmamış. İp helper yok. Kenarda trunk yok. Fazlalık VLAN’lar girilmiş. DHCP config yapılmaış. Omurgada trunk yapılmamış. Kenara fazladan vlan’a IP girilmiş. routing yok. Access-list olmamış.
Büşra Tamam dhcp sunucuya statik IP verilmemiş. İp helper yapılmamış. Elle verilen IP’ler pingliyor. Tamam
Emin Tamam Tamam Tamam Tamam
Enes Tamam DHCP sunucu ağ maskesi olmamış. İp-helper yok, dhcp sunucu access port yok. Kenar anahtarın trunk’ı yok. Tamam ACL hiç yok.
Ertuğrul Tamam Tamam Tamam ACL yarım olmuş.
Eyüp Tamam Tamam enable password iki anahtarda da yok. ACL yarım olmuş. Hpost yerine network yazılarak her şeye izin verilmiş.
Eyüp Tamam Sadece ip-helper’daki IP adresi hatalı ip-routing yok. Kenar anahtarda VTY ayarı yok. ACL yarım olmuş. Hedeflerin maskeleri ve yazım biçimi hatalı
Fatih Tamam dhcp ile ilgili hiç bir şey yok Yönetim vlan yapılmamış, ip routing yok. Sadece omurgada parola verilmiş. hiç olmamış.
Fatmanur Tamam dhcp ile ilgili hiç bir şey yok Tamam
Haluk Tamam Sadece ip routing yok.
Merve trunk’lar yok. Dhcp ile ilgili hiç bir şey yok. trunk yok yine. ACL hiç olmamış.
Muhammet Tamam trunk’lar olmamış. DHCP ile ilgili hiç bir şey yok. Elle ip çalışıyor. Tamam ACL yarım olmuş, interface’e de uygulanmamış.
Mustafa Tamam Sadece ip-helper yok. Sadece kenar anahtarda vty yapılandırması eksik. ACL olmamış.
Zeynep Tamam vlan interface’ler yok. Otomatik ip ile ilgili hiç bir şey yok. Bilgisayarların IP’leri bile silinmiş. Access vlan’lar gibi temel işlemler bile olmamış. Hiçe yakın.

Bir Cevap Yazın

Bad Behavior has blocked 25 access attempts in the last 7 days.