«

»

Nis 22 2015

Bilgisayar Ağları Ödevi

Ders değerlendirme kriterlerinde %30 olarak girilmiş olan ödevin detayları aşağıdadır:

Açıklama

Windows komut isteminde, NETSH adındaki komutun kullanım detayları açıklanacaktır. Komutun yardım parametresini kullanarak, kullanılabilecek olan tüm parametreler görülebilir. Yardım seçeneğinin örnek ekran çıktısı aşağıda verilmiştir:

NETSH komutunun tüm parametreleri ayrı ayrı açıklanacaktır. Her bir parametre ile ilgili kullanım örneği verilecektir. BAĞLAM’lar (CONTEXT) ile ilgili olarak ise en az iki tane kullanım örneği verilecektir. NETSH komutu, Windows’un ağ yapılandırması ile ilgili düzenlemeleri yapar. BAĞLAM’lar ise ağ yapılandırmasının farklı boyutlarıdır. Aynı komut, farklı bağlamlar altında kullanıldığında farklı görevleri gerçekleştirebilir.

Kurallar

  1. Ortak ödev yapılmasında mahsur yoktur. Ama ortak bile yapılsa en azından örnekler aynı olmamalıdır. Kopya ödev olması durumunda; ödevin hakettiği not, kopya yapanlar arasında bölüştürülecektir.
  2. Ödevinizin size ait ve özel olması için; kaynaklar incelenip testler/uygulamalar yapıldıktan sonra, kişisel deneyimlerinizi ve fikirlerinizi aktarmanız gerekmektedir. Gerek içerik gerekse de değerlendirme açısından başarılı ödev bu şekilde olur.
  3. Yabancı dilde metinler, kaynak alınarak, Google translate vb. programlarla kötü çeviriler yapılarak elde edilmiş metinler istemiyorum. İstediğiniz dilde metni kaynak alabilirsiniz, ancak bana teslim edeceğiniz metinler düzgün Türkçe yazılmış olmalıdır.
  4. Kopyala-yapıştır ödev kesinlikle istemiyorum. Farklı kaynaklardan bulunmuş parçaların bir araya getirilmesi şeklinde yapılmış kolaj çalışmaları istemiyorum. Yazı karakteri, yazı boyutu, renkler, boşluklar, vb. tüm özelleştirmeler tüm çalışma boyunca bütünlük arzetmelidir.
  5. Ödev teslim tarihi: 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü, ders saatidir.
  6. Mühendislik tamamlama öğrencileri şehir dışında olduklarından, e-posta ile gönderebilirler: E-posta ile yapılan gönderimlerde lütfen sadece PDF biçimini gönderin.
  7. Ödev LibreOffice içerisinde yazılacak ve IEEE’nin makale şablonu kullanılacaktır. İlgili LibreOffice şablonu buradan indirilebilir.
  8. Şablonda bulunan; kaynakça, giriş, özet, abstract gibi kısımlar gerçekçi bir şekilde doldurulmalıdır. Kullanılan kaynakların tamamı mutlaka sıralanmalıdır. Kaynakların belirtilmesinde özel bir biçim yoktur. WEB adresleri için, URL’nin tam yolu belirtilmelidir.
  9. Kapak sayfası, dosya, cilt, vb. istemiyorum. Sayfalar dağılmasın diye zımbalayın, yeter. Toplam sayfa sayısı 5’i geçmesin.
  10. Üstte belirtilen kurallara uyulmaması, puan eksilmesi sebebidir.

Herkese başarılar dilerim.

Bir Cevap Yazın

Bad Behavior has blocked 23 access attempts in the last 7 days.