«

»

Nis 15 2015

Bel Pesce: Hayalleri öldürmenin 5 yolu

Bel Pesce’nin TED üzerinde yapğtığı konuşmadan elden geldiğince özetleyip çevirmeye çalıştım. Konuşmanın kaynağı: http://www.ted.com/talks/bel_pesce_5_ways_to_kill_your_dreams?language=en

HAYAL KATİLİ 5 EYLEM (özet):

  1. Bir gecede gelen başarılara inanmak. Bir gecede gelen başarılar vardır ama altında onlarca yıllık emek (Eğitim, iş deneyimi, başarısızlıklar, vb.) vardır. Bir mobil uygulama yazıp ta bir gecede zengin olan insanın daha önce yazdığı onlarca farklı uygulama olmuştur.https://i2.wp.com/tedcdnpi-a.akamaihd.net/r/images.ted.com/images/ted/54a297f5353f48e9826999bf7ae3cd163b952053_2880x1620.jpg?resize=312%2C179&ssl=1
  2. Birilerinin size gerekli cevapları vereceğine inanmak. Hiçkimse, sizin hayatınızla ilgili doğru cevabı sizden daha doğru veremez.
  3. Başarı elde ettiğinizde, keyif yapmayı hakettiğinize inanmak. Hiçbir başarı rehavetle devam ettirilmez. Çalışmaya devam etmek gerekir.
  4. Hataların, problemin daima başkalarında olduğuna inanmak.Harika fikrim var, ama destekleyen yok“, “ekibim yeterli olmadığından süper fikirlerimi uygulayamıyorum“, vb düşünceler sadece bahanedir. Kimse fikrinizi desteklemiyor olabilir, ürününüz satmıyor olabilir. Bir çok dışsal sorun olabilir. Ancak emin olun, mutlaka sizin yapabileceğiniz daha iyi birşeyler vardır ve bunu yapmazsanız, bu sadece sizin hatanızdır. Hayallerinizin sorumluluğunu taşıyın.
  5. Hedefin, hayalin ya da başarının kendisinin önemli olduğuna inanmak. Zirveye tırmanmak için saatlerce uğraşıp, birkaç dakika dinlendikten sonra “hadi iniyoruz” der bazen tırmanan kişi. Önemli olan “zirvenin kendisi” ise orada durmak gerekir. Önemli olan zirve değildir, zirveye doğru gidilen yolun kendisidir. Hayat adımlardan oluşur. Bazen doğru yolda, bazen ters yöne atılan adımlar. Her yanlış adım birşey öğretir. Doğru adım için kendinizi tebrik edin, yanlış adım için de birşey daha öğrendiğiniz için sevinin. Bu şekilde her bir adımdan bir kazanım olacak, yolcuğulun kendisi anlamını kazanmış olacaktır.

Bir Cevap Yazın

Bad Behavior has blocked 28 access attempts in the last 7 days.