Şub 11 2015

Proje ve bitirme için WorkMate kullanımı

Öğrencilerin yapması gerekenler:

1. Öncelikle herkes mutlaka e-posta adresine gelen bilgilerle, workmateapp.com sitesinde oturum açmalı
  2. Kişisel bilgiler kontrol edilmeli, fotoğraf mutlaka yüklenmeli. (İsimden hatırlayamıyorum kimin kim olduğunu)
  3. WorkMate üst menüsündeki Discussions, Tasks ve Notes kısımlarının her biri ile en az birer tane deneme yapılarak kullanımı öğrenilmeli.

WorkMateApp kullanmamızın sebepleri:

• Ücretsiz. Bazı eklentiler ücretli ama onları kullanmıyoruz zaten.
  • Kullanıcı sayısı ve proje sınırı yok.
  • WEB tabanlı
  • Değişiklikleri e-posta ile bildiriyor. Hatta gelen e-postayı yanıtladığımızda platform üzerinde bu cevap yerleşiyor.
  • Projelerin şeffaf olmasına izin veriyor. Oturum açmaya gerek kalmadan doğrudan herkes detayları görebiliyor.
  • Özel yazışma destekliyor.
  • Birden fazla kişi aynı projede çalışabiliyor.
  • Resim, vb. dosya (mesaja, tartışmaya) eklenebiliyor.

WorkMate bileşenleri:

• Discussions (tartışma): Klasik forum mantığı. Birisi bir konu başlığı açar, bunun altına ilgili olan herkes istediği cevabı yazabilir. Projelerimizde tartışmak istediğimiz konuları buradan yapmaya çalışacağız.
  • Tasks (Görevler): Projenin uygulanması sırasında benim size vereceğim görevler ya da kendi kendinize yapmayı planladığınız görevleri buraya kaydedebilirsiniz. Ne yapacağınızı şaşırammak ve önünüzü rahat görmek için işe yarayacaktır. Bir görevi bitirdiğinizde, burada “tamamlandı” olarak işaretleyebiliyorsunuz.
  • Notes (Notlar): Kafanıza göre serbestçe not yazabileceğiniz alandır. Yapılan çalışmalar, denenen sistemler, alınan hata mesajları ve çözümleri, vb. konuları buraya mutlaka yazmalısınız. Hem öğrenciye, hem bana faydası olacak. Hem de dönem sonunda rapor yazarken, “ne yazacağım?” diye düşünmeyeceksiniz,, buradaki bilgiler size yetecek.

Haydin kolay gele.

Bad Behavior has blocked 28 access attempts in the last 7 days.