«

»

Eyl 25 2014

Thunderbird (TB) e-posta klasörleri kaybolma sorunu

TB’de (sürüm: 31.1.1) test için oluşturduğum bir hesabı sildiğimde, veritabanı komple dağıldı. Soldaki klasörlerin birkaç tanesi hariç hepsi uçtu. Tabii ilk panik, “eyvah herşey gitti” şeklinde. Ancak profil klasörüne bakıp ta 12GB olduğunu görünce biraz rahatldım. E-postalar duruyor ama bir şekilde görünmüyordu. Bütün eklentileri devre dışı bırakp denedim olmadı, .msf doayalarını silip indexi yeniden oluşpturayım dedim, olmadı. TB’yi konsoldan başlatıp mesajlara baktım, işe yaramadı. Neyse, sonuçta getirdim. Gene birisi arayıp gelir belki diye yazayım dedim.

Problem, profil klasörü altındaki “Local Folders” klasörü yerine “Local Folders-2” diye bir klasör oluşturmasından kaynaklanmış. Nasıl olduysa, eski klasörü bırakıp yenisini kullanmaya başlamış. Yeni oluşturulan klasörü silip, aynı isimde bir sembolink link oluşturdum. Bu link tabii ki eski klasörü işaret ediyor. Altta teknik detay:

Benim bilgisayarımdaki profil klasörü şöyle: ~/.thunderbird/gvtzbrbc.default/Mail/Local Folders/ Bu yoldaki gvtzbrbc şeklindeki metin rasgele ve her kurulumda farklı oluyor. Link oluşturmak için yazdığım komut ise şöyle:

Kimsenin veri kaybetmeyeceği bir dünya umuyorum :)

Bir Cevap Yazın

Bad Behavior has blocked 23 access attempts in the last 7 days.