Pardus’ta Ubuntu deposu hatası ve çözümü

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Pardus’ta yaşadığım bir sorunun daha çözümünü paylaşmak istiyorum. Daha önce ‘/etc/apt/sources.list.d/’ dizinindeki geçersiz dosya uzantısı hatası alıyordum ve bunun çözümünü daha önce bu sayfada paylaşmıştım. Bir süredir de GPG hatası: http://ppa.launchpad.net/ondrej/php/ubuntu disco InRelease: Aşağıdaki imzalar doğrulanamadı, çünkü genel anahtar mevcut değil hatası alıyordum. Onun çözümünü de aşağıda bulabilirsiniz:

  • Öncelikle aldığınız hatanın sonundaki NO_PUBKEY ifadesinden sonraki stringi kopyalayın. 6AF0E940624A220 gibi 15 karakterlik alfanumerik bir string bu.
  • Ubuntu Key Server sayfasını açın, String kısmına, kopyaladığınız stringin başına 0x ekleyerek yapıştırın(örnek: 0x6AF0E940624A220). ve Search for a key butonuna basın.
  • Açılan sayfada bir pub bağlantısı yer alacak, ona tıklayın.
  • Pub bağlantısına tıkladıktan sonra —–BEGIN PGP PUBLIC KEY BLOCK—– ile başlayan bir metin göreceksiniz. Bu ifadeden itibaren sonuna kadar seçerek bu metni kopyalayın. Ev dizininde veya istediğiniz bir dizinde boş bir belge açarak içine yapıştırırak kaydedin bu metni. Metni kaydettiğiniz dosyaya istediğiniz ismi verebilirsiniz. Ben anahtar dedim.
  • anahtar dosyasının yer aldığı dizin içinde uçbirimi açın ve şu komutu uygulayın: sudo apt-key add anahtar. Karşınıza OK yazısı çıktıysa, işlem tamamlanmış demektir.

Kaynak: https://askubuntu.com/questions/308760/w-gpg-error-http-ppa-launchpad-net-precise-release-the-following-signatures

Ek bilgi: Pardus’ta yazılım deposu güvenlik anahtarı sorunu ile ilgili bakabileceğiniz başka bir çözüm de burada.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*