LibreOffice çökme sorunu ve çözümü

Bir süre önce, Ubuntu 18.10 üzerinde LibreOffice 6.1.6.3’te hazırlamış olduğum belgeyi Pardus ve Windows yüklü bilgisayarlarda LibreOffice 6.1.5 ve 6.3.x sürümlerinde açmaya çalışırken LibreOffice sürekli çöküyor, belgeyi kurtarmaya çalışırken sonsuz döngüye giriyordu. Ne yaptıysam sorunu çözemedim. En sonunda LibreOffice geliştiricilerinden Muhammet KARA‘ya ulaşarak sorunu ilettim. Kendisi sağolsun ilgilendi ve sorunun çözümünü iletti. Bunu da sizlerle paylaşmak istedim:

Her zaman, evde en yüksek kararlı sürümü (şu anda 6.3.4) ve kurumsal alanda ise en yeni durağan sürümü (şu anda 6.2.8) kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca TDF’in de (The Document Foundation) tavsiye ettiği gibi, kurumsal alanda kurumsal bir sürüm kullanmak da faydalı olabilir.

LibreOffice’in web sitesini ziyaret ettiğinizde İndir > Sürüm Notları > Kararlı sürüm menü yolunu takip ettiğinizde de bunu görebilirsiniz. Ben kendisinin dediği gibi yaptım, bilgisayarlarda yüklü olan LibreOffice’i kaldırarak kararlı sürümü yükledim ve sorun düzeldi.

LibreOffice’i Pardus ve Ubuntu’dan kaldırmak için sırayla:

LibreOffice 6.2.8‘i indirin, dosyayı kaydettiğiniz dizin içerisinde uçbirimi/terminali açın ve LibreOffice’i kurmak için aşağıdaki komutları uygulayın:

Bu haliyle LibreOffice’in kararlı sürümü İngilizce olarak sisteminize yüklenecektir. Eğer Türkçeleştirmek isterseniz de, buradan dil paketini indirin. Dosyayı kaydettiğiniz dizin içerisinde uçbirimi/terminali açın ve LibreOffice dil paketini kurmak için aşağıdaki komutları uygulayın:

Böylelikle LibreOffice’i Türkçeleştirmiş oldunuz.

Kolay gelsin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*