WiFi’siz Smart TV’yi kablosuz internete bağlamak

Samsung 32H5373 model bir smart tv kullanıyorum evde. Tv’de dahili wi-fi yok ama wi-fi ready özelliği mevcut. Yani üretici ile aynı markaya sahip bir USB wifi adaptör takılırsa kablosuz olarak internete çıkabilir. Tv’nin anakartında sadece tek marka ve modelin adaptör sürücüsü yüklü olduğu için başka marka kablosuz adaptör kullanmanız mümkün değil.

Şimdiye kadar tv modemin yanında durduğu için kablolu şekilde internete çıkış yapıyordum. Tv’nin yerini değiştirince kablosuz olarak internete çıkış ihtiyacı doğdu. Sırf tv’yi internete bağlamak için 140-150 TL adaptöre para vermek mantıklı gelmedi. O yüzden, daha önceden satın aldığım ve kullanmadığım TP-Link WR710N mini cep router’ı kullanmaya karar verdim. Amacım modem ile client özelliği aktif olan bu cihazı eşleştirmek ve modemden gelen kablosuz internet sinyalini kablo ile tv’ye aktarmak. Client modu olan başka marka model bir router da kullanabilirsiniz. Mantık aşağıdaki görseldeki gibi:

client_mode

İşlem basamaklarını aşağıda sıraladım, bu sıraya göre giderseniz işlemi başarıyla tamamlarsınız:

  • Kablosuz cihazınızı LAN portundan bilgisayarınızın ethernet portuna UTP patch kablo ile bağlayın. Bendeki cihazın giriş ekranına web tarayıcısından http://tplinklogin.net veya http://192.168.0.254 yazarak ulaşılabiliyor. Siz de cihazın kullanım kılavuzuna bakarak varsayılan giriş bilgilerini kullanmalısınız.
  • Cihazın yönetim paneline giriş yaptıktan sonra client modunu aktifleştirin. Sonraki ekranda önce Region kısmını Turkey olarak seçin, ardından survey butonuna tıklayarak modemdeki kablosuz bağlantınızı seçin. Şifreyi de girdikten sonra bu bilgileri kaydedin. Cihaz kendini yeniden başlatacaktır.
  • Cihaz yeniden başladıktan sonra hazır hale gelecektir. UTP patch kablonun bir ucunu tv’nin ethernet portuna, diğer ucunu da kablosuz cihazın LAN portuna takın. TV yeni IP’sini aldıktan sonra internete çıkacaktır. Burada önemli olan hususlardan biri, kablosuz router ile modemin sinyal alışverişi yapabilecek uzaklıkta/yakınlıkta olması gerekiyor.
  • Bunu yaptığınız halde tv hala internete çıkış yapamıyorsa, kablosuz cihazınızın firmware’ini yani yazılımını güncellemeniz gerekiyor. Bende varsayılan firmware ile tv internete çıkamadı, cihazın yazılımını bir üst sürüme güncelledikten sonra internete çıkabildi. Buna dikkat edin.

 

WiFi’siz Smart TV’yi kablosuz internete bağlamak” üzerine 29 düşünce

  1. Benimde. Plips smart tv var kablolu nasıl kablosuz yapabilirim elektronik bilgim sıfır bu arada

  2. wireless usb adaptör ile tv nin internet çekimi artırılıp interneti hızlandırılabilir mi?

    • Normal şartlarda TV ile modem arasına repeater koymanız gerekir. Benim anlattığım yönteme göre yorum yapacak olursam; client olarak çalışan cihaz ile modem arasında repeater koymak gerekir. Client olarak ayarlanan cihaz, repeater’a bağlanır ve bunun üzerinden internete çıkar.

  3. Tv ile modem arasında ethernet kablosu ile baglanti yaptım ag ayarlamalarimda tam ve modem yeni ama olmuyor patch kablo ile ethernet kablosunun farkı nedir?

  4. Aynı senaryoyu tivibu uydu alıcısında yapmaya çalışıyorum. Cihazın sadece erhernet girişi var. Modem routerla arasına Tp-link TL-WA5110G access pointi kurdum. Client modunda çalıştırdım ama aynı yerden bilgisayarla denediğimde internete çıkabiliyorken uydu alıcı ip bile alamadı. Modem DHCP server olarak çalışıyor, ap.nin dhcp özelliğini kapattım. İkisinin de wifi kanalını hatta 802.11 özelliklerini aynı yaptım. Tuhaf olan ise dinamik ip.den sonuç alamayınca herşeyi manurl olarak ayarlayıp uydudan statik ip ayarlarını girdim. Bağlandı! Hatta hız testi bile yaptım ama internete çıkmayı gene reddetti.

  5. SAMSUNG UE46D5000PWXTK model smart özelliği olmayan tv ye sahibim.Evdeki wifi yi bağlayıp internete girebilmem mümkünmüdür? Veya telefondan share özelliği ile baglanabılırmıyım??

    • Merhaba Kadir Bey, TV’nizin WiFi özelliği de yoksa, WiFi özelliği olan Android Box tarzı cihazları TV’nize bağlarsanız, TV’niz hem smart hem de WiFi özelliğine kavuşmuş olur.

  6. Eğer oda yoksa eski bir tableti ekranı kırık bile olabilir tv ye “mini hdmi to hdmi” kablo ile bağlarsanız tv niz android akıllı tv olur 🙂

    • Yorumunuz için teşekkürler. Smart tv’yi daha da smart yapmak için dediğiniz yöntem kullanılabilir. 🙂 Mevcut TV’ye göre daha hızlı ise, tadından yenmez.

  7. Samsung ps51 d550 model plazma tv var.Ethernet girişi var ve tv özelliklerinde wifi redy ile smart tv özelliği mevcut yazmakta.Modem den ethernet kablosu ile direk bağlantı yaparsam smart tv gibi kullanabilirmiyim tv yi.Bilgi verirseniz sevinirim.

    • TV’nizin smart tv olması gerekiyor. Wi-fi ready olması ile smart olup olmaması arasında ilişki yok. Smart ise, hangi kablolu veya kablosuz şekilde internete bağlanabilirsiniz.

  8. bilgisayarınız varsa direkt hdmi ile ağlayıp akıllıdan daha akıllı tvye sahip olabilirsiniz neden kendinize macera arıyorsunuz i7-vega 56lı kasamı samsung 32inch 1080p led tvye bağladım kablosuz klavye mouse gamepad aldım sonuç huzur

  9. Bende Samsung 82 ekran smart TV var. Hem WiFi hemde ethernet bağlantısı var. Evde pc yok
    Sorum şu. TV modeme uzak ethernet bağlıyamam. WiFi var fakat usb antene ihtiyacım var. Piyasada TV ye uygun usb anten yok. Neyapmam gerekir? TV modeli UE32ES5500

  10. Merhaba, şöyle bi sorunum var, tenda router n300 ü kullanıyorum modem mi desem acces poınt mı desem bilemedim, yerel internet kullanıyorum altyapıdan portla degilde çatıya bi alıcı koyarak çalışıyorlar, interneti wifiyi telefon ve laptobumda sorunsuz kullanıyorum ancak smart tvye baglayınca yine aslında baglı gösteriyor ama hiçbir şekilde erişim yok. Bir şey güvenlik duvarı tarzı, engel oluyor erişime, ne yaptım ne ettim çözemedim bu sorunu yardımcı olabilir misiniz? Tenda n300 model.

  11. Merhaba kolay gelsin
    Philips 42 PFL 4307 K / 12 smart tv sahibiyim ethernet kısmı televizyonu taşırken koptu ve parca kayboldu tüm usb hdmi vb girisleri mevcut bunun icin kullanabileceğim bir aparat varmi acaba
    Teşekkürler

  12. Merhaba Samsung UE55es6340 tv var ama bir türlü kablolu ve kaplısın bağlanamıyorum kaplı takınca ip adresleri geliyor ama internet yok neden kaynaklanıyor bileği alabilirmiyim

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*