Pardus’da Foxit Reader’ı kaldırma

Uzun bir süredir varsayılan PDF görüntüleyici olarak Foxit Reader’ı kullanıyordum ama PDF çıktılarının kalitesi çok düşük oluyordu ve bu durumdan memnun değildim. Okular’ı yükledim ve varsayılan olarak ayarladıktan sonra çıktı kalitesi düzeldi. Bu sefer Foxit Reader’ın boşuna bilgisayarda yer kaplamasını istemedim, kaldırmak istedim ama paket adını bir türlü bulamadım. Yaptığım araştırmada, Foxit Reader’ı kaldırmak için home/[username]/opt/foxitsoftware/foxitreader/ dizini altında yer alan maintenancetool.sh dosyasını çalıştırarak programı kaldırmam gerektiğini öğrendim.

Ubuntu’da da aynı yöntemi deneyebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Pardus’da Foxit Reader’ı kaldırma” üzerine 7 düşünce

  1. windowstan bıkkınlık geldi, pardus kullanmak istiyorum ancak tam karar vermiş değilim… verimli kullanıp kullanamayacagım konusunda tereddut ediyorum…

    • Windows bağımlılığı olan programlar kullanmıyorsanız, standart ofis, internet, sosyal medya vb. ihtiyaçlarınız için Pardus size yeter de artar. Kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim, hiçbir tereddütünüz olmasın.

    • Pardus sistem gereksinimleri en az “512MB+ RAM, 8GB+ disk alanı, en az 640×480 çözünürlüğü destekleyebilen grafik işlemci, 64-bit destekli 1.0GHz+” işlemci olarak belirtilmiş. O yüzden en az bu özellikleri taşıyan her işlemci Pardus XFCE’yi çalıştırır. Günümüzdeki atom işlemciler bunu fazlasıyla karşılıyor zaten.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*