«

»

Mar 15

Pgina (interactive user authentication) and Free Internet Cafe Software

interactive user authentication and access management on machines running the Windows operating system. 

Free Internet Cafe Software

 

Öncelikle bir internet cafe planlaması yaptınız ve içlerinden bir tane ana makine seçtiniz.

Ana makineye handy cafenin yönetim yazılımını kuruyorsunuz. Diğer yönetilecek makinelere bu ana makinenin ip adresi üzerinden doğrulama ve kontrol edebileceksiniz.

Pgina ise ilk olarak windows authentication yapan kullanıcıların kayıtlarının herhangi bir veritabanında saklamak için kullanılabileciktir.

 

Pgina ile authenticate olan user yada kullanıcılar login olunca handy cafe server tarafından kontrol edilen clientlere düşecek sonrada siz ne kadar süre kullanıcıya oturum açma isteğine bağlı olarak erişime açacaksınız.

 

pGina praogramı asıl geliştiricisi tarafından geliştirilmesede,  projenin forklanmış halini (http://mutonufoai.github.io/pgina/) (pGina fork 3.9.9.7vd.) sürümlerine ulaşabiliyoruz.

Kurulum ve konfürasyonlar:

1. Kurulum esnasında masaüstüne ve başlangıç menüsüne, kısayol ve girdi oluşturmayın, neden derseniz programı herhangi bir kullanıcı da açıp içindeki ayarları görebiliyor. Hatta bu sebepten dolayı kurulum ve konfigürasyon bittikten sonra programın klasöründen “pGina.Configuration.exe” ve “unins000.exe” dosyalarını silin.

2. Program plugin mantığı ile çalışıyor.

  • Local Machine: Bilgisayar üzerinde kurulum esnasında oluşturulan kullanıcı kullanmaya yarıyor.
  • MySQL Logger: Loglama işlemini bir mysql veritabanına yazıyor. User doğrulamada kullanılan raius server’ın loglama kısında kullanıcının ne zaman çıkış yaptığı bilgisini alamadığımız için kullanabilirsiniz.
  • RADIUS Plugin: Radius sunucusu üzerinden kimlik doğrulama işlemleri için. Burada  radius a erişim için tarafında client.conf içinde secret keyler oluşturuldu.
  • Session Limit: Maksimum oturum süresi. ayarlayabilirsiniz.
  • Single User Login: pGina için oturum açan her kullanıcı için yeni bir hesap oluşturulabiliyor o anda. Hatta bu hesaplar oturumu kapatma esnasında otomatik de silinebiliyor. Ama bizim sistemde kullanıcı hangi kimlikle giriş yaparsa yapsın, arkada aynı kullanıcı ile oturum açılıyor.

3. Pluginler sırası hangi aşamada hangi plugin in önceliği olacağını belirtiyor. 4 tane aşama var: Authentication->Authorization->Gateway->Event Notification (http://mutonufoai.github.io/pgina/documentation/user.html)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>