«

»

Mar 14

PArdus Yönetim Ekranı Liderahenk

http://docs.liderahenk.org/lider-ahenk-docs/1.1.0/elle-kurulum/liderahenk-kurulum/

Extra bilinmesi gerekenler:

Service name olarak XX.xx.edu.tr dns tanımlaması yapıldı.
Ejabberd kurulumdaki versiyondan son sürümüne güncellenerek kuruldu.
LiderArayüz java tabanlı olduğundan openjdk-8-jre ile uyumlu çalışmakta diğer sürümlerinde lider servisi başlayıp sürekli duruyor.
Liderarayüze bağlantı gerçekleştirirken ldap-console yetkili kullanıcı ile bağlanılacak admin ile sadece ldap browserdaki kullanıcıları silmek için bağlantı gerçekleştirilecek.
lider-client veya  ssh -p 8101 karaf@localhost karaf şifresiyle lider in logları incelenebiliyor. log:tail, list, logout yararlı komutlar.
Client tarafında ahenk kurulumu yapılıp ekteki configteki gibi ayarlar düzenlenmeli ve sunucu ile arasındaki bağlantı logları tailf /var/log/ahenk.log ile süzülebilmektedir.
Liderarayüz sunucuda lider-console ile başlatılıyor biz arayüzü ubuntu 18.04’te gerçekledik. 18.10 dada çalışmakta fakat liderarayüz çalışırken gnome veya xfce tarzı bir görüntü arabirimine ihtiyaç duyduğundan sunucuya bunlar yüklenerek herhanfi bir makineden ssh -X parametresiyle bağlanılıp çalışılabilir.
lider-server yedeğini almak için /usr/share/ dizini altında lider-server klasörünün yedeğini almak kafi.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>