3. Küresel Kamusal Mallar (MLİ 459)

Ders İçeriği

Makaleler

1. Hafta

1- KAMU MALİYESİ ALANlNDA YENİ BİR İNCELEME ULUSLARARASI KAMUSAL MALLAR (ARSAN, H. Ü. (1992). Kamu Maliyesi Alanında Yeni Bir İnceleme Konusu: Uluslararası Kamusal Mallar. Ankara Üniversitesi SBF Dergisi47:1)

2. Hafta

1- Maliye Teorisi’nin Çıkmazı Küresel Kamusal Mallar (Kirmanoğlu, H., Yılmaz, B. E., & Susam, N. (2006). Maliye Teorisi’nin Çıkmazı: Küresel Kamusal Mallar (Kalkınma Yardımları İçinde Küresel Kamusal Malların Finansmanı). Maliye Dergisi150, 25-52)

2- Küresel Kamusal Malların Üretim ve Yönetim Dinamikleri Bağlamında Sınıflandırılması (Akdemir, Ali, and Mehmet Şahin. “Küresel Kamusal Malların Üretim ve Yönetim Dinamikleri Bağlamında Sınıflandırılması.” Maliye Dergisi 150 (2006): 1-24)

3. Hafta

1-  KÜRESEL KAMUSAL MALLARIN FİNANSMANI (Dedebek, E. (2017). KÜRESEL KAMUSAL MALLARIN FİNANSMANI. Balkan Sosyal Bilimler Dergisi6(11), 19-32)

2- ÇEVRE KÜRESEL KAMUSAL MALININ FİNANSMANINA ALTERNATİF BİR YÖNTEM (Yavan, S. (2016). ÇEVRE KÜRESEL KAMUSAL MALININ FİNANSMANINA ALTERNATİF BİR YÖNTEM: ULUSLARARASI SOSYAL REGÜLASYONLA. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, (50), 1-25)

4. Hafta

1- ÇEVRE SORUNLARI VE BU SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ ÇERÇEVESİNDE KÜRESEL KAMUSAL MALLAR (Bal, H. Ç. (2012). Çevre Sorunları ve Bu Sorunların Çözümü Çerçevesinde Küresel Kamusal Mallar, Dışsallıklar ve Küresel Kamusal Malların Arzına İlişkin Sorunlar. Global Journal of Economics and Business Studies1(2), 1-11)

2- KURESEL_KAMUSAL_MALLARIN_KURESEL_CEVRE_PERSPEKTİVİNDEN_DEĞERLENDİRİLMESİ (Yalçin, A. Z. (2009). KÜRESEL ÇEVRE POLİTİKALARININ KÜRESEL KAMUSAL MALLAR PERSPEKTİFİNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ. Balikesir University Journal of Social Sciences Institute12:21)

5. Hafta

1- a_mutlu (Mutlu, A. (2006). Küresel Kamusal Mallar Bağlamında Sağlık Hizmetleri ve Çevre Kirlenmesi: Üretim, Finansman ve Yönetim Sorunları. Maliye Dergisi150, 53-78)

2- BİR KÜRESEL KAMUSAL MAL OLARAK SAĞLIK VE FİNANSMANINDA RESMİ KALKINMA YARDIMLARININ ROLÜ (YILMAZ, B., & YARAŞIR, S. (2011). Bir Küresel Kamusal Mal Olarak Sağlık ve Finansmanında Resmi Kalkınma Yardımlarının Rolü. Maliye Araştırma Merkezi Konferansları55)

6. Hafta

1- BARIŞ VE GÜVENLİK KÜRESEL KAMU MALI OLARAK SUNUMU (YILMAZ, B. E. (2010). BARIŞ VE GÜVENLİK: KÜRESEL KAMU MALI OLARAK SUNUMU VE FİNANSMAN MEKANİZMALARI. Anadolu University Journal of Social Sciences10:1)

7. Hafta

1- Dijital Kamusal Mallar (Özpençe, Ö. (2014). Dijital Kamusal Mallar. Sosyoekonomi22:2)

8. Hafta

1- Bir Küresel Kamu Malı Olarak Finansal İstikrar Eleştirel Değerlendirmeler (Akyol, S., & Varlık, S. (2010). Bir Küresel Kamu Malı Olarak Finansal İstikrar: Eleştirel Değerlendirmeler. Ekonomik Yaklasim21(75), 141-162)