«

»

Oca 10 2017

Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi

Kamu Entegre Veri Merkezi (KEVM)

Haberi duyunca; dedim ki kendi kendime: “Bu işleri yapacak olan ekibin okuyacağı, üzerinde düşüneceği garanti olan bir (sayı ile 1) SMS gönderme hakkım olsa, ne yazardım acaba?” Uzun birşey yazınca okunma olasılığı düşüyor. Zaman ve yer iletişim ortamı kısıtlı olunca, insan ister istemez en önemli olanı düşünüyor. Ve buldum cevabı. Tabii mesajı gönderemedim ama benim projemde göndermek yoktu. Sadece o mesajın yazılması vardı. İşte Şeyh Murat’ın KEVM kurucularına nasihati:

Ey Oğul! 1)Ekipte her dünyevi görüşten insan olsun, bu zenginliktir. 2) Yarın bir örgüt semirip te elinizdeki kamu verilerini kullanamasın. 3) Şeffaf olun.

Haberin özeti:

Kamu kurumları arasında kolay hızlı ve güvenli veri paylaşımını artırmak, siber tehditlere karşı daha güçlü bir yapılanma sağlamak, bu alanda yapılan mükerrer yatırımları önlenmek, yatırım maliyetlerini düşürmek, iş sürekliliği sağlamak, erişilebilirliği ve verimliliği artırmak için Ulusal KEVM kurulmasına ilişkin çalışmalar, Bakanlık adına Haberleşme Genel Müdürlüğünce başlatıldı.

KEVM Projesi, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulunun (BTYK) 25. toplantısında, kamu kurumlarının veri merkezlerinin birleştirilmesine yönelik hukuki, teknik ve idari yapılanma modelinin oluşturulması ve Türkiye KEVM kurulması çalışmaları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı sorumluluğunda yürütülmesine karar verildi. Bakanlık tarafından yapılan çalışmalarla Kamu Entegre Veri Merkezi Projesinin yasal altyapısı oluşturuldu.

Haberin detayları: http://www.milliyet.com.tr/kamuda-devrim-gibi-yenilik–ekonomi-2375660/

Bir Cevap Yazın

Bad Behavior has blocked 27 access attempts in the last 7 days.