«

»

Kas 26 2016

Mühendislik İşletim Sistemleri Ödev Notları

Düzenleme (26.12.2016): Ödevi ÖBS’den gönderdiği için farketmediğim veya ilan tarihinden sonra gönderdiği için 0 girdiğim öğrencilerin ödevlerini değerlendirdim. Yazdığım dilekçe sonuçlandı. ÖBS’de “not değişikliği girişi” etkinleştirildi ve notkları düzenledim. Aşağıdaki tabloyu da güncelledim.

Ödev gönderdiği halde listede adı olmayanlar: Lütfen bir kez daha gönderin, herhangi bir nedenle bana ulaşmamış olabilir. Ancak önceki e-postanızı “ilet” seçeneği ile bana gönderin ki ben de öncekinin neden gelmediğine bakayım.

Notunu daha yüksek olması gerektiğini düşünenler: İyi not verdiğimi düşünüyorum ama olabilir insanlık halidir. Eğer daha yüksek not almak isteyen varsa, bundan sonra notun yükselmesi için e-posta kabul etmiyorum. Bizzat yanıma gelerek detaylı bir şekilde gösterip anlatılmasını istiyorum. Ödevin detayları ile ilgili sorular soracağım ve önceki notun yerine yeni not gelecek. Dolayısıyla iyi hazırlanmadan gelenlerin notu düşebilir.

Son teslim tarihi: Bana ÖBS’ye notların girilmesi için baskı yapıldığı tarih.

Henüz göndermemiş olanlar: Bundan sonra gelecek olan ödevlerde puan düşeceği gibi biraz daha sıkı inceleyeceğim. Çünkü önceki gönderenlerden faydalanmış olacaklar.

Bu ödev ile ilgili en çok kızdığım ve üzüldüğüm konular şöyle oldu:

  1. Ödev metnini doğru okumayan, doğru anlamayan, kafasına göre anlayan, vb. çok sayıda kişi denk geldi.
  2. Derste üstüne basa basa anlattığım; port yönlendirme, NAT ayarları, PuTTY vb. konuların ısrarla dinlenilmediğini, anlaşılmadığını, anlaşılmadığı gibi üstüne üstlük sorulmadığını gördüm.
  3. Ödevi çoğunluğun zamanında yapmayıp, teslim zamanı yaklaşınca yapmaya çalıştığını, dolayısıyla aceleyle ve ezberden ödev yapmaya çalıştığını gördüm. Neredeyse “konuyu kesinlikle öğrenmek istemiyorum. Lanet olası ödevi verip gideyim” tarzında davranan insanlar gördüm.
  4. Mühendis olmaya az kalmış olmasına rağmen, bazılarının halen öğrenci gibi davranmasına, çekingen durmasına, klavye ve fareye ucundan dokunmasına, vb. üzüldüm. İşveren olsam, bu insanların bana para kazandırmayacağını, dolayısıyla işe almak istemeyeceğimi düşündüm.

Ödev yapanlar arasında Mustafa ve Zafer’in yerleri ayrı. Hem diğer insanlara yardım hem de kendi ödevlerini güzel yapma konusunda. Elimden gelse notlarını daha yüksek vermek isterdim. Teşekkür ederim arkadaşlar, yolunuz açık olsun.

Öğrenci Not Açıklama
Abdurrahman E. 100 Olmuş.
Adem D. 100 Çok güzel olmuş, gayet anlaşılır yazmışsın. Karambole yapmadığın belli.
Ahmet D. 100 Çok güzel. Bloğun tasarımı da çok güzel olmuş. Kodlar tertemiz. Eline sağlık.
Ali O. 40 Senin bloğun gibi, benim de diyecek pek birşeyim yok.
Ali Can Ö. 65 Yarım kalmış. vsftpd’ye kadar iyi gidiyor. Oradan itibaren yazının tarzı değişiyor tamamen. web uygulaması yok ortada.
Alkan P. 60 Keşke erken başlasaymışsın.
Ardit Z. 100 Çok güzel. Eline sağlık.
Ayşegül A. 70 Apache’ye gerek yok. PhpMyAdmin’i neden kurdun? MySQL komutlarını neden konsoldan girdin? IDLE editörünü Ubuntu Server’da nasıl çalıştırdın? Son gün yapılan çalışmalarla önceden yapılanlar karışmış iyice.
Barış S. 100 Sade ve güzel. Eline sağlık.
Başar Y. 90 Çok çok güzel olmuş. Hem öğretici, hem de samimi olduğu için sıkmıyor. Çok uğraşmışsın, eline emeğine sağlık. Koding konusunda ben de rahatsız oldum, bir ara bakmam lazım o konuya. Özellikle deneyerek yazmıştım o yazıyı, sonradan strateji mi değiştirdiler bilmiyorum. 
Betül Y. 50 veritabanı kullanan bir web uygulaması yapılmamış. veritabanı ayrı web uygulaması ayrı yapılmış. Ubuntu desktop kullanılmış, pycharm kurulmuş. pek alakası yok bizim ödev ile.
Burak G. 100 Güzel.
Burhan A. 100 Çok güzel
Buse G. 100 Çok güzel anlatmışsın aferin. Tek sıkıntı NAT port yönlendirmede SSH portunu yanlış yönlendirmişsin resimlerde. Bağlanabildiğine göre sonradan düzeltmişsin demek ki.
Büşra K. 40 İyi gitmişin ama yarım kalmış.
Ceyhan S. 100 Aferin, güzel olmuş.
Çağla Ç. 50 Gerisi nerede? 
Davut B.  90  Güzel
Deniz K. 100 Olmuş, aferin.
Dilan K. 95 Ufak tefek karışıklıklar var, ondan dolayı gitti 5 puan. Eline sağlık, güzel olmuş.
Ekrem T. 15 Konumuzla hiç ilgisi olmayan bir çalışma olmuş. PHP tabanlı projelerin kabul edilmeyeceğini özellikle söylememe rağmen PHP projesi yapılmış. Hatta o da hazır proje. 
Elif K. 50 Gerisi nerede?
Emrah Ö.  
Emre A. 100 Güzel 
Ercan Ö. 100 Çok düzenli yzmışsın, aferin.
Esra D. 90 Web uygulamasının web arayüzü görüntüsü yok. 
Ezgi K. 100 Geç oldu ama güzel oldu, aferin.
Ezgi Ş. 60 Yarım kalmış.
Fatih T. 90 Çok güzel. Sade ve öz. Geç gelmesinden dolayı 10 puan gitti.
Furkan Ö. 100 Aferin, derli toplu olmuş.
Gökhan D. 40 Apache’ye gerek yoktu.  Önemsiz dediğim yerleri detaylı anlatmışsın ama asıl önemli kısım yok.
Güler Ş. 40 “Anlatımı en güzel olan ödev” diye düşündüm okurken ama yarım kaldı. Keşke tamamlasaymışsın.
Gylxhan S.  85 MongoDB kurulumundan itibaren çok karışık olmuş. Kaynakları belirtmemişsin.
İlker D. 100 Aferin.
İnanç Ö. 100 Sade ve öz. Ne güzel.
İsa Faruk Z.  
Kerim M. 85 Özgün ve güzel çalışma güzel olmuş. Apache üzerinden Python sunulması şeklinde ilk ödev oldu. Tek ödev tesliminden dolayı puan gitti.
Kübra A. 50 Apache kurulumu, mc kurulumu ama kullanılmaması, python çalıştırıp apache web sayfası ile test edilmesi, vb. problemler var. Yapılan işin çok iyi anlaşılmadığı belli. Çok ta kötü değil ama asıl öncmli noktada kalmış. Web uygulaması yapılmamış.
Mehmet B. 100 Çok güzel
Mehmet S. 85 Özgün ve güzel çalışma güzel olmuş. Apache üzerinden Python sunulması şeklinde ilk ödev oldu. Tek ödev tesliminden dolayı puan gitti.
Mehmet Sabih O. 90 Eline sağlık güzel olmuş.
Merve K. 100 Güzel 
Merve Y. 50 Apache’ye gerek yok. PyCharm’ı neden kurdun?  veritabanı kullanan bir web uygulaması yapılmamış. veritabanı ayrı web uygulaması ayrı yapılmış.
Meryem K. 85 Web uygulamasının ekran görüntüsü yok. dJango kurulum aşamaları yok, doğrudan dJango uygulama eklemişsin. Karışık olmuş.
Mesut K. 90 Olmuş, eline sağlık.
Muhammed Nur G.  
Muhammet A. 75 Flask-MySql bağlantısı kısmına kadar iyi gelmiş ama oradan sonra kopyala yapıştır olmuş. Yetkilendirme/yetkilendirmeme kısmı feci zaten.
Mustafa I.  
Mustafa Ş. 100 Kitap gibi olmuş eline sağlık. Arkadaşlara verdiğin canlı destek için de ayrıca teşekkür ederim.
Mutlu K. 100 Olmuş, aferin.
Mümün Ç.  
Nesrin Y. 85 15 puan dağınıklıktan gitti. Python sürümleri, Putty yapılandırması, vb. Ayrıca benim sana söyleyeceğim şeyleri zaten sona yazıp cevaplamışsın :)
Oğuz Ko. 85 Son kısma kadar iyi gitmiş te, hazır Node.JS kodlarının senin veritabanı ile entegrasyon kısmı  çok karışmış. Tablo adı müşteri, customer, kullanıcı2, vb. farklı farklı yazıyor.
Oğuz Ka. 100 Çok güzel, eline sağlık. Sanırım Ruby seçen tek sen varsın. Profesyonel dergi yazısı gibi okudum.
Özgür Ö. 90 Olmuş, eline sağlık. 
Rabia E. 70 Python’ın  önce 2, sonra 3 sürümünde devam ettin. PyCharm’ı kurdun. Çektiğimiz verileri görebiliriz demişsin ama bize göstermemişsin. Çok karmaşık olmuş.
Recep S. 90 Olmuş, eline sağlık.
Rukiye P. 90 Çok güzel olmuş. Çok detaylı yazmışsın, hiç bilmeyene bile öğretir. Eline sağlık. 10 puan gecikmeden gitti. 
Serkan K.  
Sinan İ.  
Sinan K. 15 Bizim konumuzla hiç ilgisi olmayan bir çalışma olmuş. “asıl sorun çıkartacak kısmın programların doğru kurulumu ve kullanımı” çıkarımı nasıl oldu, onu da anlamadım.

Ödevde benim  istediğim şeyler yapılmadıktan sonra ödevin anlamı yok.

Tuğçenur M. 100 django’ya derleyici denmez.
Anlatım bütünlüğü güzel.
“Sanal makinenin 80 portuna gelen istekler” kısmıkarışmış biraz.
Kaynaklar yok.
Vahit Atakan K. 100 Aferin
Yahya D. 95 Ufak tefek karışıklıklar var, ondan dolayı 5 puan gitti.
Yavuz Ş.  
Zafer S. 100 Çok güzel. Eline sağlık. Yolun açık olsun.
Zeynep Kübra K. 100 Aferin uğraşmışsın ama değmiş. Bir tek sonraki putty kurulum kısmı karışmış biraz. sanki nodejs putty sayesinde çalışıyor gibi olmuş.

Bir Cevap Yazın

Bad Behavior has blocked 23 access attempts in the last 7 days.