STAJ RAPORUNU NASIL YAZACAĞIM?

Yapılacak işlemleri sunum şeklinde EMA_17_staj raporu nasıl yazılır da bulabilirsiniz.

Gördüğüm kadarıyla stajlarını bitiren veya son günlerinde olan arkadaşlar raporu nasıl yazacağı hakkında tereddüte düşüyor, sıkıntı yaşıyorlar. Öncelikle esas alacağınız kaynak bölümümüz web sitesinde yer alan STAJ KILAVUZU‘dur. Bu kılavuzda İşletme ve Laboratuvar stajları için ayrı ayrı bilgilendirmeler ve staj raporunun formatı hakkında bilgiler var. Yine de ben özellikle ilk defa rapor yazacak arkadaşların kaygılarını gidermek için aklınıza gelebilecek soruları buradan cevaplayacağım. Bu yazıyı rahat takip etmek için önce bölümümüz web sitesinden STAJ KILAVUZU’nu indirin.

1. Öncelikle staj raporu yazacaksınız arkadaşlar, bizim bölümümüzde staj defteri istenmiyor, STAJ RAPORU isteniyor.

2. Raporunuz belli bir formatta olmalı. STAJ KILAVUZU’nda Ek-5 Staj Raporu Yazım Formatı’nda yazım formatı, bastırırken cildinin nasıl olacağı ve CD’ye nasıl kaydetmeniz gerektiği açıkça belirtiliyor. Raporu bilgisayarda yazmanız gerekmektedir.

3. Raporun içeriğinde neler olmalı sorusuna gelince, bunun cevabı olarak da STAJ KILAVUZU’nda Madde 11’in altında İşletme ve Laboratuvar Stajlarının İçerikleri ayrı ayrı maddeler halinde sıralanmıştır. Raporunuza bu maddelerin her biri için bir başlık eklemeniz gerekmektedir.  Raporunuzda burada yazılanlar bulunmak zorundadır, bunların haricinde eklemek istediklerinizi de ekleyebilirsiniz. Ayrıca yazdığınız bölümleri resimlerle, analiz çıktıları vb. ile destekleyebilirsiniz. İnternette örnek staj raporları bulabilir, bunlardan fikir edinebilirsiniz.

4. Raporum kaç sayfa olmalı? Burada esas olan raporun sayfa sayısı değil, yukarıda belirtilenleri içerip içermediğidir. Sayfa sınırlaması yoktur.

5. Raporunuzu bilgisayarda yazdıktan sonra işletmenizdeki sorumlu mühendise mutlaka kontrol ettirin, eğer gizlilik ilkesini aşan bilgiler varsa sorumlu mühendis bu kısımları çıkartmanızı isteyebilir,bu yüzden mühendis onayladıktan sonra çıktısını almak sizin yararınıza olacaktır.

6. Çıktısını aldığınız raporun kapak sayfasını Ek-4.a formatında hazırladıktan sonra Ek-5’in 3. maddesi doğrultusunda beyaz karton kapağa bastırmanız gerekiyor. Ayrıca raporun ilk sayfasına Ek-4byi sizin ve işyerinin gerekli bilgi ve imzaları doldurulmuş olarak koymanız gerekiyor.

7. Çıktısı alınan raporun her sayfası sorumlu mühendise imzalatılmalıdır! Bu önemli, buna dikkat edin.

Bunların dışında sorunuz varsa bana mesaj atabilirsiniz.

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.

6 Responses to STAJ RAPORUNU NASIL YAZACAĞIM?

  1. Hakan_tek says:

    Çok yararlı bir bilgi. Teşekkür ederim.

  2. Ben staj defterini doldururken oldukça zorlanmıştım ancak en kolay yöntemlerden biri iş ile ilgili İnternet sitelerinden bilgi edinmek diyebilirim. Böylece defteri daha çabuk doldurabilirsiniz.

  3. Matematik says:

    Bu dert sanırım herkeste var. Kağıt işlerini hiç sevmiyorum ve ben staj evraklarını hazırlarken çok zorlandım. Burada verilenleri adım adım takip edip hazırlayacağım bakalım umarım bir sıkıntı çıkmaz.

  4. Hakan Cihan says:

    Bugün yani aradan 3 yıldan fazla geçmiş hala aynı konularla uğraşırken, bu açıklayıcı bilgi ile karşılaştım. Çok faydalandım… Teşekkürler..

  5. pazarlama says:

    Teşekkürler, harika ve açıklayıcı bir metin oluşturmuşsunuz.

  6. Qnet says:

    Bu bilgilerin benim gibi çoğu mağdura yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Sağolun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir